Druk Menu
Druk Menu – jakie wybrać
Druk Menu do restauracji, pubu czy nawet salonu kosmetycznego wydaje się prostym i łatwym zadaniem. I pod wieloma względami może takim być, jeśli zajmie się nim profesjonalna pracownia drukarska formatu Printing House. O ile wybór elementów technicznych i projektowych można pozostawić nam, to forma tego Menu jest już zdecydowanie po stronie klienta. A jest kilka sposobów na jaki można prezentować je klientom. Płaskie Menu, jako podkładka, stojące na stole, składane, w formie broszury, wiszące – na ścianę. Ten artykuł postara się przedstawić podstawowe rodzaje Menu jakie są dostępne.
Zanim przejdziemy dalej, kilka słów o nas. Printing House to drukarnia wielkoformatowa, która oferuje pełen zakres usług poligraficznych i projektowych. Oferujemy najwyższą jakość w przystępnej cenie i z szybkim czasem realizacji. A teraz zapraszamy do dalszej części artykułu.
W pierwszej kolejności omówimy ścianę formy Menu dosyć często stosowaną w różnego rodzaju salonach i barach mlecznych. To bardzo dobre rozwiązanie dla tego typu firm, o ile ilość produktów lub usług nie jest za duża. Dzięki temu, że używamy ściany jako naszego Menu warto podczas projektowania włączyć je w wystrój lokalu.
Kolejnym rodzajem, o którym pogadamy, to broszury jako Menu. Pozwalają one na posiadanie bardzo dużego menu z dokładnymi opisami. Mimo swoich zalet w ostatnich latach ta forma jest coraz mniej stosowana i powoli jest uznawana za przestarzałą.
Składane Menu jest bardzo elegancką formą informowania o swojej ofercie. Jest to tak naprawdę jedna kartka papieru złożona do środka. Ilość miejsca co prawda jest ograniczona, ale idealnie nadaje się do nowoczesnych restauracji, które albo specjalizują się w konkretnych potrawach lub zmieniają swoją ofertę sezonowo.
Inną formą składanego Menu jest forma stojąca, bardzo często spotykana w barach i pubach. Zazwyczaj przybiera to formę jednego menu na stół, gdzie stoi w formie trójkątnej. Taka forma sprawdza się wszędzie tam, gdzie potrawy są dobrze znane i klient nie musi się zastanawiać za długo nad tym co chce jeść.
Teraz dosyć często spotykaną formą jest również Menu w formie podkładki pod talerz. Bardzo przydatna w głośnych miejscach, gdzie głos kelnera mógłby być zagłuszony.
Płaskie Menu jest, de facto, ostatnią opcją, którą można spotkać. Jest to po prostu kartka papieru, często dosyć wąska. To bardzo minimalistyczne rozwiązanie często wykorzystywane jest w nowoczesnych lokalach. Wadą tutaj jest ilość produktów, które możemy umieścić na niej.
W sumie są to główne formy Menu, z którymi każdy z nas może się spotkać na co dzień . Nie są oczywiście jedynymi opcjami, ale powiedzmy, że 99% może być podpięte pod jedną lub więcej, które tutaj pokrótce omówiliśmy.
Tworzenie Menu może być proste jeśli chodzi o projekt i wykonanie. Jeśli skorzystacie z naszych usług, doradzimy jaki papier wybrać, czy ma być odporny na plamienie, czy też ma mieć powłokę antybakteryjną, czy chcecie wykorzystać papier z odzysku, a być może nie chcecie papieru, tylko maty gumowe. Zaproponujemy Wam i opiszemy wszystkie opcje oraz profesjonalnie doradzimy, którą konkretnie wybrać do Waszego pomysłu i zastosowania. Wy jedynie będziecie musieli skupić się na formie Menu oraz potrawach, które chcecie serwować i planujecie je w nim umieścić
Dziękujemy za przeczytanie i do usłyszenia.